به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس مصوبه سی و سومین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو مورخ ۱۲ آذرماه ۱۴۰۱ شرایط و ضوابط ثبت نام و انتخاب رشته برای شرکت در گزینش برخی از رشتههای تحصیلی در دورههای روزانه، نوبت دوم (شبانه)، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، دانشگاه پیام نور و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی به شیوه صرفاً با سوابق تحصیلی و با ملاک معدل کتبی دیپلم اعلام شد.
داوطلبان میتوانند با توجه به نوع دیپلم داوطلب و رشته انتخابی وی برای نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ براساس ظرفیتهای خالی مانده رشته محلهای پذیرش مرحله مهرماه سال ۱۴۰۱ و بر اساس دفترچه راهنما نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
ثبت نام و انتخاب رشته اینترنتی از ۳۰ آذر ۱۴۰۱ آغاز میشود و فرصت ثبت نام تا ۱۰ دی ماه ۱۴۰۱ ادامه دارد.
مشاهده یا ویرایش اطلاعات ثبت نامی داوطلبان بر روی پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش (همزمان با ثبت نام) در روزها ۳۰ آذر تا ۱۰ دی ادامه دارد.
اسامی پذیرفته شدگان از سوی سازمان سنجش دهه سوم دی ماه ۱۴۰۱ اعلام میشود.
یادآوریهای مهم:
در رشتههای صرفاً با سوابق تحصیلی (بدون آزمون): ملاک پذیرش برای داوطلبان شاخه نظری، معدل کتبی دیپلم و برای داوطلبان شاخه فنی و حرفهای و یا کاردانش، معدل کل دیپلم آنان (با توجه به ضریب تأثیر اعمال سوابق تحصیلی مندرج در دفترچه راهنما) است که داوطلب میتواند بدون توجه به نوع مدرک دیپلم و از تمامی گروههای تحصیلی نسبت به انتخاب رشته اقدام کند.
سهمیههای منطقه یک، منطقه دو، منطقه سه، خانواده شهدا، ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت، ایثارگران ۵ درصد ظرفیت و رزمندگان طبق قوانین و مقررات مندرج در این دفترچه اعمال میشود.
اگر داوطلب در رشتههای تحصیلی صرفاً با سوابق تحصیلی و یا رشته محلهای با آزمون سراسری سال ۱۴۰۱ پذیرفته شده است، در صورت تمایل میتواند در این مرحله از پذیرش شرکت کند امّا در صورت قبولی در این مرحله، قبولی قبلی ایشان لغو و تنها میتواند در رشته قبولی جدید ثبت نام کند و مشغول به تحصیل شود.
شرایط و ضوابط ثبت نام و انتخاب رشته برای شرکت در این مرحله از پذیرش دورههای مختلف تحصیلی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی برای بهمن ماه سال تحصیلی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱:
۱. دارا بودن دیپلم نظام آموزشی جدید (۶-۳-۳) اعم از شاخههای نظری، فنی و حرفهای و کاردانش و یا مدرک پیش دانشگاهی (نظام سالی- واحدی یا ترمی واحدی) یا دریافت آن حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۱ و یا دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم و یا مدرک کاردانی (فوق دیپلم) دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و یا کاردانی پیوسته آموزشکدههای فنی و حرفهای برای همه داوطلبان الزامی است.
۲. دارندگان دیپلم فنی و حرفهای و کاردانش نظام سالی واحدی-ترمی واحدی هنرستان که فاقد مدرک پیش دانشگاهی و یا مدرک کاردانی هستند حق ثبت نام و شرکت در این مرحله را ندارند و در صورت ثبت نام و انتخاب رشته به عنوان متخلف شناخته شده و برابر ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.
۳. ثبت نام و انتخاب رشته منحصراً از طریق پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی: www.sanjesh.org انجام میپذیرد. داوطلبان باید قبل از اقدام به ثبت نام و انتخاب رشته، دفترچه راهنما و اطلاعیههای بعدی آن که در سایت سازمان سنجش درج میشود مطالعه کرده و با آگاهی کامل از شرایط و ضوابط، به ثبت نام و انتخاب رشته مبادرت کنند.
۴. نظر به اینکه گزینش دانشجو در این مرحله صرفاً با سوابق تحصیلی (معدل کتبی دیپلم)، صورت خواهد گرفت؛ لذا همه داوطلبان (دیپلمههای نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳، نظام سالی - واحدی یا ترمی - واحدی، نظام قدیم چهارساله دبیرستان و هنرستان و همچنین دیپلمههای فنی و حرفهای و کاردانش نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا کاردانی هستند) باید معدل کل و یا معدل کتبی خود را به صورت صحیح در تقاضانامه ثبت نام اینترنتی درج کنند.
داوطلبان توجه داشته باشند در صورت مغایرت معدل کل و یا معدل کتبی واقعی با معدل کل و یا معدل کتبی اعلام شده در تقاضانامه ثبت نامی، از ثبت نام پذیرفته شدگان ممانعت به عمل آمده و قبولی آنها لغو میشود.
تبصره ۱: داوطلبان دیپلم نظام آموزشی جدید ۶-۳-۳ و نظام قدیم و نظام سالی واحدی یا ترمی واحدی لازم است مطابق توضیحات مندرج در این دفترچه معدل کل و معدل کتبی دیپلم متوسطه خود را عیناً در بندهای ۱۶ و ۱۷ تقاضانامه اینترنتی ثبت نام درج کنند.
تبصره ۲: داوطلبان دیپلم فنی و حرفهای و یا کاردانش نظام جدید ۶-۳-۳، دیپلمههای فنی و حرفهای و یا کاردانش نظام قدیم و یا دیپلمههای سالی واحدی و ترمی واحدی هنرستان که دارای مدرک پیش دانشگاهی یا کاردانی بوده و فاقد معدل کتبی در دیپلم هستند، باید معدل کل دیپلم متوسطه خود را عیناً در بند ۱۶ تقاضانامه اینترنتی ثبت نام درج کنند.
۵. با توجه به اینکه برخی از داوطلبان ثبت نام و انتخاب رشته خود را از طریق مراجعه به کافی نتها انجام میدهند، رعایت موارد ذیل در زمان ثبت نام از سوی این داوطلبان الزامی است:
- قبل از مراجعه به کافی نت، نسبت به تکمیل پیش نویس تقاضانامه و همچنین کدرشته محلهای انتخابی، تهیه فایل عکس با رعایت توضیحات داده شده در بند «ب» صفحه ۱۲ همین دفترچه راهنما مبادرت کنند.
- در زمان ورود اطلاعات، حضور داوطلب برای کنترل اطلاعات و عکس، الزامی است و قبل از تأیید نهایی، باید اطلاعات از سوی داوطلب کنترل و در صورت نیاز به اصلاح، اقدام لازم در این خصوص صورت پذیرد. در پایان ثبت نام و انتخاب رشته نیز تهیه یک برگ پرینت اطلاعات برای کنترل و نگهداری در پرونده شخصی داوطلب الزامی است.
- در پایان ثبت نام و انتخاب رشته، دریافت شماره پرونده ۷ رقمی و کد رهگیری ۱۶ رقمی از سیستم الزامی است. عدم ارائه شماره پرونده و کد رهگیری توسط سیستم، به منزله عدم ثبت نام و انتخاب رشته کامل است و باید تمامی مراحل ثبت نام و انتخاب رشته از ابتدا تکرار شوند.
- داوطلبان باید شماره پرونده و کد رهگیری ثبت نام خود را تا پایان تمامی مراحل نزد خود نگهداری کنند.
۶. با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت نام در این روش بصورت اینترنتی انجام میگیرد، لازم است داوطلبان به وسیله کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب (که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است) با مراجعه به سایت سازمان سنجش مبلغ ۷۵۰ هزار ریال (۷۵ هزار تومان) به عنوان وجه ثبت نام شرکت در این مرحله از پذیرش پرداخت کنند و سریال ثبت نام را خریداری کنند.
ضمناً داوطلبان برای استفاده از خدمات پیام کوتاه مبلغ ۱۲ هزار ریال نیز به عنوان هزینه استفاده از خدمات پیام کوتاه پرداخت میکنند.
۷. داوطلبان مجاز هستند بدون توجه به نوع مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی از تمامی گروههای تحصیلی و رشتههای مندرج در دفترچه راهنمای پذیرش صرفاً با سوابق تحصیلی (گروههای تحصیلی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبانهای خارجی) نسبت به انتخاب کدرشته های مورد علاقه خود اقدام کنند.
ضمناً نحوه گزینش آنان با توجه به نوع مدرک دیپلم و همچنین رشته انتخابی بر اساس جدول شماره ۶ مندرج در دفترچه راهنما صورت خواهد گرفت.
۸. با توجه به اینکه ثبت نام و انتخاب رشته در این مرحله منحصراً به روش اینترنتی انجام میپذیرد، لازم است داوطلبان پس از تکمیل فرم اینترنتی تقاضانامه ثبت نام و انتخاب رشته، کد رهگیری ۱۶ رقمی خود را نیز یادداشت کنند.
این کد ۱۶ رقمی، پس از پایان مراحل مختلف ثبت نام و انتخاب رشته توسط سیستم به داوطلبان ارائه خواهد شد. به داوطلبان توصیه میشود از تقاضانامه ثبت نامی نهایی خود که بر روی آن کد پیگیری درج شده، پرینت تهیه کنند.
۹. چنانچه پس از پایان مراحل ثبت نام و انتخاب رشته و دریافت شماره پرونده ۷ رقمی و کد رهگیری ۱۶ رقمی ثبت نام و انتخاب رشته، داوطلب متوجه شد که اشکالی در اطلاعات ثبت نامی اش وجود دارد، مقتضی است از انجام ثبتنام و انتخاب رشته جدید و یا مکاتبه با سازمان سنجش خودداری کرده و با مراجعه به بخش ویرایش اطلاعات در سایت سازمان سنجش و در محدوده زمانی ثبت نام و انتخاب رشته (از ۳۰ آذر تا ۱۰ دی) نسبت به تصحیح آن اقدام کند. به تقاضاهای کتبی واصله، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
۱۰. زمانیکه مشخص شود که داوطلب، حقایق را کتمان کرده یا واجد یکی از شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنما نیست، در هر مرحله از پذیرش (ثبت نام، پذیرفته شدن، حین تحصیل در دانشگاه و …) متخلف شناخته شده و از ادامه تحصیل در رشته انتخابی محروم خواهد شد.
۱۱. شروع دوره در رشتههای دانشگاههای پذیرنده منوط به تشکیل کلاس با توجه به حدنصاب تعداد قبولین خواهد بود.
نظر شما